Banner Image
Ek Hizmetler

Ek Hizmetler

Ek hizmetler kapsamında aşağıda belirtilen hizmetlerin İFM tarafından yetkilendirilmiş olan alt yüklenici firmalar aracılığı ile sağlanması zorunludur:

  • Altyapı ve Kurulum Hizmetleri
  • Akreditasyon Hizmetleri
  • İş sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri
  • Elleçleme (yükleme/boşaltma) Hizmetleri
  • Güvenlik ve Temizlik Hizmetleri
  • Paket Stant Kurulum Hizmetleri

Organizatörlerin ilgili taleplerini fuar giriş tarihinden en az 2 (iki) hafta öncesinde İFM Ek Hizmetler birimine iletmesi gerekmektedir. İlgili taleplerin temel başlıkları aşağıda sıralanmıştır:

  • Fuar alanının onaylı zemin planları (yerleşim planları)
  • Elektrik/mekanik talepleri (kW, hava, su, kablolu internet),
  • Kurulum ve söküm saatlerini belirten çalışma takvimi,
  • Teknik host ve süpervizör talepleri,
  • Kapı kayıt/turnike sistemleri
  • Ambulans hizmeti.

Altyapı Kurulum

İFM yönetiminin yetkilendirmiş olduğu alt yüklenici firma, kapı kayıt/turnike sistemleri hizmetleri ile alakalı tek yetkili firmadır.

Fuar kurulum ve söküm işleri; plan atma, fuar teknik supervizör (kurulum ve söküm günlerinde salon başına 1, fuarın devam ettiği günlerde ise her 4 salon için 1 adet süpervizör bulundurulmalıdır), fuar teknik host (kurulum ve söküm günlerinde salon başına 2, fuarın devam ettiği günlerde salon başına 1 adet teknik host bulundurulmalıdır) faaliyetlerini kapsamaktadır.

Elektrik işleri; stant panosuna kadar elektrik kablolarının serilmesi, kablolu internet bağlantısı, her bir elektrik panosu başına yapılan stant elektriksel bağlantı kontrolü, stant CCTV güvenlik kayıt sistemi, jeneratör, kayıt ve ses görüntü hizmetlerini kapsamaktadır.

Mekanik işleri; kullanım suyu bağlantısı, pis su bağlantısı, 5 bar a kadar basınçlı hava bağlantısı, stant mekanik bağlantı kontrolü hizmetlerini kapsamaktadır.

İnşai işler; stant statik kontrolü (bu hizmet sadece 4 metre ve üzeri ve/veya 2 katlı olan stantlar için verilecektir) hizmetini kapsamaktadır.

Kapı Kayıt/Turnike Sistemleri

Turnike, VIP turnike, bilgisayar, barkod yazıcı, el terminali, kiosk, kayıt esnasında ihtiyaç duyulacak her türlü yazılım, süpervizör teknik personel, kayıt personeli, tercüman, turnike geçiş yönlendirme personeli, anketör, kalabalık yönetim personeli, personel yemek, yaka kartları ve boyun bağı faaliyetleri kapı kayıt ve turnike sistemleri hizmetleri kapsamındadır. 

Kapı kayıt ve turnike sistemleri hizmetleri, İFM yönetiminin yetkilendirdiği alt yüklenici firmalar tarafından gerçekleştirilecektir.

Lojistik/Elleçleme Hizmetleri

İFM yönetimi tarafından yetkilendirilmiş alt yüklenici firma, lojistik ve elleçleme hizmetleri kapsamındaki tek yetkilidir. Alana farklı bir lojistik ve elleçleme hizmeti veren firma ekipmanının ya da personelinin girişi yasaktır. Katılımcıların lojistik ile ilgili taleplerini doğrudan yetkili firmaya bildirmeleri gerekmektedir.

İFM yönetimi tarafından lojistik ve elleçleme hizmetini sağlama üzerine yetkilendirilen alt yüklenici firma; fuar alanlarında sergilenecek ürün/stant malzemelerinin indirilmesi ve fuar sonrası geri yüklenmesi sırasında ihtiyaç duyulan her türlü lojistik ekipmanı, personeli ve operasyonu sağlamaktadır.

Stant Kurulum Hizmetleri

Stant kurulum hizmeti; tüm paket stant hizmetleri, mobilya, elektronik, dekoratif ve aydınlatma gibi ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin sağlanması hizmetlerini kapsamaktadır. Bu hizmet kapsamında özel tasarım stant olmayan bütün stantlarda ihtiyaç duyulabilecek her ürün temin edilmektedir.

İFM yönetimi tarafından yetkilendirilen alt yüklenici firma tarafından sağlanacak olan stant ve eşya kiralama hizmeti kapsamında; katılımcı firmalar taleplerini doğrudan alt yüklenici firmaya iletmelidir.
Hizmet kapsamındaki bütün fatura işlemleri, direkt olarak alt yüklenici firma tarafından düzenlenecektir.

Güvenlik Hizmeti

Fuar kapsamındaki genel güvenlik hizmetleri, fuar alanının tahsis süresi boyunca, İFM yönetimi tarafından yetkilendirilen alt yüklenici firmanın sorumluluğundadır. Fuar güvenliğinin sorumluluğunu üstlenecek olan personel sayısı, İFM yönetiminin belirlediği standart kriterler aracılığı ile belirlenir.

Belirlenen güvenlik personeli sayısı organizatör tarafından yetersiz bulunursa; güvenlik personeli sayısı artırılma talebi, ödenecek olan ek ücret karşılığında gerçekleştirilir. Standart güvenlik personeli ve ilave edilen ek personel ücretleri “Ek Hizmetler” kapsamında organizatöre yansıtılmaktadır.

Organizatörün talebi doğrultusunda karşılanacak olan özel güvenlik hizmeti, belirlenen bir meblağ karşılığında İFM tarafından sağlanır ve “Ek Hizmetler” kapsamında organizatöre yansıtılır. Fuarın kurulum/söküm aşamalarında ve açık olduğu saatler içerisinde özel güvenlik hizmeti sağlanmayan stantlardaki her türlü hırsızlık, mala ziyan, kırılma, dökülme gibi çeşitli olumsuz durumların sorumluğunu kesinlikle İFM üstlenmez.

Salonların sabit noktalarında güvenlik arama dedektörleri ve x-ray cihazları bulunmaktadır. Organizatör, fuar girişlerini ve çıkışlarını belirlenen bu sabit bölgelere göre kurgulamak zorundadır. Organizatörün talebi doğrultusunda oluşturulacak olan ek güvenlik noktaları; ilave edilen kapı dedektörü ve x-ray günlük cihaz bedeli kalemlerini içeren “Ek Hizmetler" kapsamında organizatöre yansıtılmaktadır.

Temizlik Hizmeti

Fuar salonlarları, fuaye, dış ve diğer alanların temizliği hizmeti; fuarın tahsis süresi boyunca İFM ya da İFM nin yetkilendirdiği firma tarafından karşılanmaktadır. Fuarın temizliği sorumluluğunu üstlenecek olan personel sayısı, İFM yönetiminin belirlediği standart kriterler aracılığı ile belirlenir.

Belirlenen temizlik personeli sayısı organizatör tarafından yetersiz bulunursa; temizlik personeli sayısı artırılma talebi, ödenecek olan ek ücret karşılığında gerçekleştirilir. Standart temizlik personeli ve ilave edilen ek personel ücretleri “Ek Hizmetler” kapsamında organizatöre yansıtılmaktadır.

Organizatörün talebi doğrultusunda karşılanacak olan özel stant temizliği hizmeti (stant içi temizliği), belirlenen bir meblağ karşılığında İFM tarafından sağlanır ve Ek Hizmetler” kapsamında organizatöre yansıtılır.

Stant sahiplerinin ya da organizatörlerin özel stant temizliği (stant içi temizlik) için anlaşmış olduğu temizlik görevlilerinin salona giriş yapabilmesi için aşağıdaki belgeleri ibraz etmeleri gerekmektedir:

  • Bağlı oldukları şirkete ait vergi levhası örneği
  • SGK işe giriş bildirgesi
  • Hangi stantta görevli olduklarını gösteren “Kiracı” onaylı yazı

Temizlik görevlileri bu belgelerin ibrazının ardından, 08.00 - 09.45 saatleri arasında sadece sorumlu oldukları salonlar özelinde yer alarak görevlerini icra edebilirler.

Kararlaştırılan zaman dilimi içerisinde temizlik hizmeti sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Temizlik görevlilerinin çalışma alanları, sadece görevli oldukları stantlar özelinde sınırlandırılmıştır.

Fuar salonları, ortak alanlar ve dış alanlarda fuar süresi boyunca (kurulum, fuar süresi, söküm ve temizlik) biriken çöpler, molozlar ve evsel atıklar gibi atıkların yönetimi İFM tarafından yapılır. Atık yönetimi bedeli, organizatöre genel giderler altında yansıtılır.

Organizatör tarafından kullanılmış fuar alanlarının, İFM bünyesinde gerçekleştirilecek bir sonraki fuara hazırlanması kapsamında ihtiyaç duyulabilecek olan ilave iş makinası, kamyon, vs. gibi giderler; genel giderler kapsamında organizatöre yansıtılır.

Fuar salonları ve ortak alanlarda yer alan tuvaletlerin kullanımında oluşabilecek tüm hasarlar ve tüm fuar süresince (kurulum, fuar süresi ve söküm) tuvaletlerde kullanılan tüketim ürünleri için belirlenen meblağ, fuar sonunda genel gider kapsamında organizatöre yansıtılır.

Anons


Fuar alanında anonslar nasıl seslendirilir?

Fuar alanında anonslar 2 şekilde seslendirilir.

  • Standart anons metinlerinin profesyoneller tarafından seslendirilmesi ile, 
  • Seminer ve konferans gibi etkinliklerde organizasyon firmasının talebi doğrultusunda görevlendirilen personel ile gerçekleştirilir.

Anons nasıl yapılır?

Anonslar fuar alanının seslendirme sistemi üzerinden katılımcılara ve ziyaretçilere duyurulur.

Engelli Bireyler

İFM (İstanbul Fuar Merkezi), engelli bireyler için fuarları ziyaret edebilecekleri ve fuarlara katılım gösterebilecekleri gerekli olan tüm altyapıyı sağlamıştır.

Engelli kişilerin fuar alanında rahat hareket edebilmelerini sağlamak amacıyla, bireylerin tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurularak gerekli düzenlemeler İFM tarafından yapılmıştır.